Trinidad Scorpion Moruga
A második
Scoville egység (SHU): 1200000 - 2000000
Hegyeserőshöz képest: 150-800-szor csípősebb
A Trinidad Moruga Scorpion fogyasztásakor olyan érzésünk van mintha a nap felszínét kóstolnánk. Ez az egyik legcsípősebb paprika a világon, csak a Carolina Reaper - a jelenlegi Guinness Book of World Records címvédő – csípősebb nála.
Pontosan milyen csípős a Trinidad Moruga Scorpion?
Ha lehetne egy kategória Scoville skálán, hogy „ha rá gondolsz, megizzadsz” akkor a Trinidad Scorpion paprika lenne a kategória egyik szereplője. A legcsípősebb hegyeserős paprikánál is 150-szer erősebb a legenyhébb Scorpion is. Még a szintén nagyon csípős Habaneronál is 12-szer erősebb.
Mint a legtöbb csípős paprika, a Scorpion sem csíp azonnal. Lassan 4-5 másodperc alatt épül fel a teljes csípés. A lassabb kezdésért cserébe viszont sokáig tart. Közben csuklás, izzadás, zsibbadás és még egy csomó dolgot lehet megtapasztalni.
Miért akarna bárki is enni egy Scorpion paprikát?
Vannak jól dokumentált egészségügyi előnyei a csípős paprika fogyasztásának és a Trinidad Moruga Scorpion egyik legjobb lehetőség a rendkívül magas kapszaicin szintje miatt. Persze a legtöbb ember soha nem eszik Scorpion chilit magában.
A Scorpion paprika feldolgozásához mindig védőkesztyűt kell viselni és elég gyakran ezek a kesztyűk sem nyújtanak elegendő védelmet. Egy kis rés, lyuk elég ahhoz, hogy az ujjak napokig zsibbadjanak, égjenek.