Trinidad Scorpion Moruga - AniroL Chili

Tartalomhoz ugrás

Trinidad Scorpion Moruga

A második

Scoville egység (SHU): 1200000 - 2000000

Hegyeserőshöz képest: 150-800-szor csípősebb

A Trinidad Moruga Scorpion fogyasztásakor olyan érzésünk van mintha a nap felszínét kóstolnánk. Ez az egyik legcsípősebb paprika a világon, csak a Carolina Reaper - a jelenlegi Guinness Book of World Records címvédő – csípősebb nála.

Pontosan milyen csípős a Trinidad Moruga Scorpion?

Ha lehetne egy kategória Scoville skálán, hogy „ha rá gondolsz, megizzadsz” akkor a Trinidad Scorpion paprika lenne a kategória egyik szereplője. A legcsípősebb hegyeserős paprikánál is 150-szer erősebb a legenyhébb Scorpion is. Még a szintén nagyon csípős Habaneronál is 12-szer erősebb.
 
Mint a legtöbb csípős paprika, a Scorpion sem csíp azonnal. Lassan 4-5 másodperc alatt épül fel a teljes csípés. A lassabb kezdésért cserébe viszont sokáig tart. Közben csuklás, izzadás, zsibbadás és még egy csomó dolgot lehet megtapasztalni.

Miért akarna bárki is enni egy Scorpion paprikát?
 
Vannak jól dokumentált egészségügyi előnyei a csípős paprika fogyasztásának és a Trinidad Moruga Scorpion egyik legjobb lehetőség a rendkívül magas kapszaicin szintje miatt. Persze a legtöbb ember soha nem eszik Scorpion chilit magában.

A Scorpion paprika feldolgozásához mindig védőkesztyűt kell viselni és elég gyakran ezek a kesztyűk sem nyújtanak elegendő védelmet. Egy kis rés, lyuk elég ahhoz, hogy az ujjak napokig zsibbadjanak, égjenek.
Vissza a tartalomhoz