Carolina Reaper - AniroL Chili

Tartalomhoz ugrás

Carolina Reaper

Az uralkodó

Scoville egység (SHU): 1.400.000 – 2.200.000
 
Hegyes erőshöz képest: 175-880-szor csípősebb
 
Pontosan milyen csípős a Carolina Reaper?
 
A Carolina Reaper csípőssége 1.400.000 és 2.200.000 Scoville között van. A felső érték erősebb, mint egy átlagos paprika spray. Ezt étkezési szempontból nehéz bármihez is hasonlítani. A legcsípősebb hegyes erős paprikánál is 175-ször erősebb a legenyhébb Carolina Reaper.
 
A legerősebb Carolina Reaper és a legerősebb Trinidad Moruga Scorpion között 200.000 Scoville a különbség. Pusztán ez a különbség megfelel egy átlagos Habanero erősségének.
 

A Carolina Reaper korábbi neve HP22B volt amiből a HP a Higher Power (magasabb erő) rövidítése, a 22 a nevelő edény száma, a B pedig az abban lévő növény jelzése volt. A jelenlegi csípősségi világrekorder tehát egyetlen nővényből származtatható. Nevét a termés alján lévő kasza formájú kinövésről kapta. Ez miatt lett a "kaszás". A termés felülete rücskös, alján a névadó kinövéssel.
 
 
Az íze a Chinense fajták jellegzetes íze. Kifejlesztése során fontos volt, hogy az ereje mellet az íze is fokozódjon. A Carolina Reaper az egyik legízletesebb extra erős chili. A belőle készült szószok, mártások ez az íz miatt nagyon finomak, de nagyon csípősek is.
 
Fogyasztása nyersen nem tanácsos és puszta kézzel való érintése is égési sérüléseket okozhat.
 
A Carolina Reaper fogyasztása nem egyszerű dolog, ugyanúgy fel kell készülni rá, mint egy hosszú távú futásra. Gyakorolni kell rá, ez nem a jalapeno, de még csak a habanero szintje sem. A Carolina Reaper nem való mindenkinek, csak annak aki szereti azt a forróságot. amit a nap ad ki magából.
Vissza a tartalomhoz